Úvod » Poznávací cesty » Peru » Zájezd č. 13335603

Poklady Země Inků a Tibet Ameriky

 Peru a Bolívie - Poklady Země Inků a Tibet Ameriky
Typ ubytování: hotel
24-denní
Pojeďte se s námi podívat do nejrozmanitější a bezpochyby nejkrásnější…
Typ zájezdu: Poznávací cesty
druh zájezdu: Poznávací cesty
strava: snídaně
doprava:
ubytování: hotel

Termíny a ceny v tuto chvíli nejsou k dizpozici (zájezdy jsou již odjeté nebo připravujeme novou sezónu). Akci vám můžeme zajistit taky na objednávku - napište nám své požadavky a my vám zpracujeme nabídku.

Kolik je jedna+dva?... vložte správnou číslici (jde o ochranu proti spamu)

24 - denní

Peru a Bolívie - Poklady Země Inků a Tibet Ameriky

Pojeďte se s námi podívat do nejrozmanitější a bezpochyby nejkrásnější země Jižní Ameriky. Peru bylo v šestnáctém století zemí zlata a Inků vzývajících sluneční božstva, rozkládala se tu největší říše tehdejšího světa. V té době také zdejší bohatství možná naplnilo sny a představy nenasytných Evropanů, určitě však ne jejich duše. My vám chceme ukázat skutečný poklad Peru, ten, který spočívá v přírodních krásách, v hojnosti zvěře a v barevnosti obyvatel této země. Během zájezdu navštívíme také Tibet Ameriky, přesně tak se někdy přezdívá Bolívii, zemi, která je nejizolovanější v celé Jižní Americe a ve které dodnes žije více než 50 % indiánské populace. Kromě návštěvy nejvýše položeného hlavního města na světě, máme pro vás připravený neopakovatelný výlet do bolivijské Amazonie, plný nezapomenutelných dobrodružství…

Fakultativní nabídka : • Nazca - let letadlem nad liniemi, 30 min.: cca 90 USD
• Sjezd na horském kole z městečka La Cumbre (4.750 m) do Coroico (1.600 m): cca 50-85 USD dle kola
• Vstupné na Huayna Picchu: cca 10 USD

Ubytování: hotel

11x hotely***, 9x hostaly ** a 2x bungalovy. Hostal = levnější obdoba hotelu na úrovni našich penzionů, 2lůžkové pokoje (1lůžkový pokoj za příplatek) s vlastním sociálním zařízením, ložní prádlo a ručníky. Celkem 16x ubytování ve 2lůžkovém pokoji se sprchou/WC vyjma 2 nocí v pampě/džungli a 1 noci při sestupu do kaňonu Colca.

Stravování: snídaně

15x snídaně, u výletu do kaňonu Colca 2x polopenze, u výletu do pampy/džungle v Bolívii 2x plná penze.

Doprava:

Minimální počet účastníků : 6

letecky

1. den:odlet z Prahy, přílet do hlavního města Peru do Limy.
2. den:prohlídka historického centra Limy – náměstí Plaza Mayor s presidentským a arcibiskupským palácem, katedrála, klášter San Francisco s katakombami, koloniální balkóny paláce Torre Tagle, návštěva Národního muzea (Museo de la Nacion), které disponuje cennými sbírkami Předkolumbovské éry, během prohlídky se trochu blíže seznámíme s dějinami Peru, s dávnými kulturami Paracas, Chavin, Nazca, Moche, Wari, Lambayeque, Chimu nebo Inka; odpoledne odjezd do městečka Pisco k pobřeží Pacifiku.
3. den:ráno vyhlídková plavba k ostrovům Islas Ballestas s koloniemi lvounů, tuleňů, tučňáků, plameňáků, pelikánů a dalších tisíců mořských ptáků; přesun od pobřeží Paracas do zelenající se oázy Ica, výlet k laguně Huacachina, která se rozprostírá uprostřed písečných dun; večer ochutnávka proslulého peruánského drinku Pisco.
4. den:Nazca, fakultativně vyhlídkový let nad záhadnými obřími obrazci vyrytými do pouště před 1500 lety, večer příjezd do „bílého města“ Arequipa pod majestátním vulkánem El Misti (5.822 m).
5. den:Arequipa (3.400 m), návštěva klášterního komplexu Santa Catalina, náměstí s katedrálou a bohatými koloniálními domy, půvabné předměstí Yanahuara.
6. den:přejezd autobusem přes náhorní planinu se stády lam, alpak a vikuní, sedlo Patapampa (4.900 m) až do indiánské vesničky Cabanaconde u impozantního kaňonu Colca.
7. den:Colca, možnost sestupu na dno 1.500 m hlubokého kaňonu s přenocováním v oáze u řeky, nebo méně náročnější výlety v okolí úchvatné krajiny.
8. den:výstup z kaňonu, pozorování létajících kondorů na pozadí zasněžených Kordiller, relaxace v horkých pramenech nedaleko vesničky Chivay, odpoledne přesun do Puna k bájnému jezeru Titicaca.
9. den:výlet lodí na plovoucí ostrovy Uros za indiány kmene Aymara, možnost plavby na rákosovém člunu; poté výlet do Sillustani, prohlídka až 10 m vysokých posvátných hrobek, tzv. chullpas; odpoledne přejezd na bolívijskou stranu jezera, městečko Copacabana.
10. den:ráno trajektem na Sluneční ostrov (Isla del Sol), kde se podle legendy narodil Inka, přechod ostrova s nezapomenutelnými pohledy na vzdálené bílé vrcholky Kordiller, odpoledne návrat do Copacabana.
11. den:přejezd do hlavního města Bolívie La Paz, následně prohlídka náměstí s prezidentským palácem, katedrály sv. Františka a spousta tržišť s velice výhodným nákupem suvenýrů.
12. - 15. den:12. - 15. den: odlet z La Pazu do Rurrenabaque v Amazonii. Výlet do deštného pralesa motorizovanou kanoí po řece Beni a Tuichi do NP Alto Madidi, pěšky do nitra džungle nebo do nitra pampy po říčce Yacuma – doporučujeme! Během pobytu v pampě je možné např. koupání v řece s růžovými delfíny, výprava za aligátory a anakondou, pozorování východu slunce a probouzející se přírody s množstvím živočichů (želvy, aligátoři, kapybary, opičky, plameňáci, čápi a stovky dalších druhů amazonské fauny), návrat do Rurrenabaque. Odpočinek, relaxace v bazénu, odlet do La Pazu.
16. - 17. den:16. - 17. den: přesun do oblasti Yungas na rozhraní pohoří Cordillera Real a Amazonie, fakultativně lze absolvovat nezapomenutelný sjezd na horském kole z La Cumbre (4.750 m) až do městečka Coroico (1.600 m). Pěší výlet do hor s nádhernými výhledy na zalesněné okolní kaňony, plantáže citrusů, kávy a koky, odpočinek, možnost koupání.
18. den:Tiahuanaco, návštěva nejvýznamnějšího archeologického naleziště v Bolívii, podél jezera Titicaca zpět do Peru.
19. den:celodenní přejezd z Puna do Cuzca, nádhernou krajinou tvarovanou ledovcovou morénou, z části podél řeky Vilcanota, přes průsmyk La Raya (4.318 m).
20. den:Cuzco, prohlídka hlavního města bývalé Incké říše s chrámem Koricancha, bohatě zdobenými koloniálními domy a kostely s kamennými stěnami okolo náměstí Plaza de Armas, spletitÉ uličkY čtvrti San Blas a pestrobarevnÁ tržiště; odpoledne navštívíme ještě mohutnou pevnost Sacsayhuaman a incké lázně Tambo Machay.
21. - 22. den:21. - 22. den: posvátné údolí řeky Urubamba, návštěva inckých pevností Pisac a Ollantaytambo pod majestátními Andami, vyvrcholením zájezdu však bude prohlídka nejznámější stavby celé Jižní Ameriky, posvátného města Inků – Machu Picchu.
23. den:odlet z Cuzca do Limy a dále do Prahy,
24. den:přílet do Prahy.

vyhledávání zájezdů poskytuje Open Travel Network

Lyžování v Rakousku
Bad Kleinkirchheim / Dachstein West / Gasteinertal / Hinterstoder / Kals - Matrei / Lungau / Mölltal / Nassfeld / Sölden Arena Ötztal / Pitztal / Saalbach Hinterglemm / Schladming Dachstein / Ischgl / Arlberg-St. Anton / Stubai Kaprun Zeel am See / Hintertux - Zillertal / Lyžování Rakousko

Lyžování ve Francii
2 Alpes /  Alpe d´Huez / Val d’Isere / Tignes / Flaine / La Rosiere / Les Arcs / Les Orres /  Risoul - Vars /  Serre Chevalier /  Les Menuires / Tři údolí / Meribel  MottaretVal Thorens /  Val Cenis / Valmorel

Lyžování ve Švýcarsku
Crans - Montana / Čtyři Údolí / Davos Klosters / Davos / Klosters / Flims Laax Falera / Jungfrau / Leukerbad / Saas Fee / St. Moritz / Zermatt

Lyžování v Itálii
Arabba - Marmolada / Arabba / Marmolada / Bormio / Breuil-Cervinia / Civetta / Cimone /  Livigno / Paganella / Kronplatz / Plan de Corones / Solda - Sulden / Passo Tonale / Val di Fassa / Val di Fiemme / Marilleva Folgárida / Val Gardena / Alpe di Siusi / Val Senales / Schnalstal / Sestriere / Via Lattea Lyžování Itálie

Aktivní dovolená
Léto v Alpách / Pitztal / Pobyty na horách Půjčovna lodí / Pobytové zájezdy / Aktivní dovolená /  RaftingVodácké zájezdy /  Lyžování Rakousko / Lyžování Francie / Lyžování Itálie / Lyžování  Švýcarsko / Lyžování

Zajímavé odkazy
SNOW

CK Sport-S
Katalog / Smluvní podmínky / Cestovní pojištěníSlevy / Ke stažení / O násKontakt / Tisk stránky / Napište nám / Odeslat emailem

 

 ACK CR clen2018