Úvod » Poznávací cesty » Peru » Zájezd č. 14335604

Příroda a památky Peru

 Peru - Příroda a památky Peru
Typ ubytování: hotel
16-denní
Zájezd po nejznámějších památkách a přírodních pokladech země Inků…
Typ zájezdu: Poznávací cesty
druh zájezdu: Poznávací cesty
strava: snídaně
doprava:
ubytování: hotel

Termíny a ceny v tuto chvíli nejsou k dizpozici (zájezdy jsou již odjeté nebo připravujeme novou sezónu). Akci vám můžeme zajistit taky na objednávku - napište nám své požadavky a my vám zpracujeme nabídku.

Kolik je jedna+dva?... vložte správnou číslici (jde o ochranu proti spamu)

16 - denní

Peru - Příroda a památky Peru

Zájezd po nejznámějších památkách a přírodních pokladech země Inků. Podíváme se, jak se žije Indiánům na dně kaňonu Colca, jak na jezeře Titicaca a jak v Posvátném údolí pod Machu Picchu. Na závěr ještě navštívíme oblast v okolí
nejvyšší hory Peru – majestátného Huascaránu.

Fakultativní nabídka : • vstupné na Huayna Picchu: cca 10 USD

Ubytování: hotel

8x hotely*** a 3x hostely** – vždy ve 2lůžkových pokojích (1lůžkový pokoj za příplatek) s vlastním sociálním zařízením, ložní prádlo a ručníky. Jen na dně kaňonu Colca 1x v jednoduchých 2lůžkových bungalovech a při treku v NP Huascarán 1x ve 2místných stanech zapůjčených místní CK, nutný jen vlastní spací pytel.

Stravování: snídaně

13x snídaně, u výletu do kaňonu Colca 2x polopenze, v NP Huascarán 2x polopenze a 1x plná penze.

Doprava:

Minimální počet účastníků : 6

1. den:odlet z Prahy, přílet do Limy, následně přelet do Arequipy.
2. den:Arequipa, prohlídka „bílého města“ ve stínu vulkánů El Misti (5.822 m) a Chachani (6.075 m) – návštěva klášterního komplexu Santa Catalina, náměstí s katedrálou a bohatými koloniálními domy, půvabná předměstí San Lazaro a Yanahuara.
3. den:přejezd přes náhorní planinu se stády lam, alpak a vikuní, sedlo Patapampa (4.900 m) až do indiánské vesničky Cabanaconde u jednoho z nejhlubších kaňonů světa.
4. den:Colca, pěší turistika, možnost estupu na dno kaňonu (převýšení 1500 metrů) s přenocováním v oáze u řeky.
5. den:brzy ráno výstup z kaňonu, pozorování létajících kondorů na pozadí zasněžených Kordiller a terasovitých políček, relaxace v termálech, odpoledne přesun do Puna k jezeru Titicaca.
6. den:lodí na plovoucí ostrovy Uros za indiány kmene Aymara, možnost plavby na rákosovém člunu. Poté návštěva pevného ostrova Taquile, kde žije dodnes komunita Kečua, která si stále drží své dávné zvyky a tradice.
7. den:přejezd z Puna do Cuzca přes průsmyk La Raya (4.318 m), centrální sýpky Inků v Raqchi, bohatě zdobený kostel v Andahuaylillas.
8. den:Cuzco, prohlídka hlavního města bývalé Incké říše, katedrála, chrám Koricancha, pevnost Sacsayhuaman, koloniální domy a kostely okolo náměstí Plaza de Armas, spletité uličky čtvrti San Blas a pestrobarevná tržiště.
9. den:Posvátné údolí řeky Urubamba, incké pevnosti Pisac a Ollantaytambo, přesun pod Machu Picchu.
10. den:prohlídka posvátného města Inků – Machu Picchu, fakultativně výstup na Huayna Picchu; odpoledne návrat do Cuzca.
11. den:odlet z Cuzca do Limy, přejezd autobusem do městečka Huaraz v blízkosti pohoří Cordillera Blanca.
12. den:NP Huascarán, cestou zastávka v Yungay, které bylo zasypané lavinou po zemětřesení v r. 1970. Pěší turistika u jezera Paron (4.140 m), poté přesun do Carazu.
13. den:NP Huascarán, pobyt v blízkosti nejvyšší hory Peru, jezera Llanganuco s tyrkysovou vodou, památník československých horolezců. Ze sedla Portachuelo (4.765 m) nezapomenutelné pohledy na celou řadu šestitisícovek – Huascarán (6.768 m), Huandoy (6.395 m), Chopicalqui (6.345 m), Pisco (5.752 m), ad. Trek údolím Demanda až k tábořišti Cebollapampa.
14. den:NP Huascarán, výstup k jezeru Laguna 69, pokračování až k ledovci Broggi (4.500 m), poté sestup do tábořiště. Návrat do Huarazu a večer odjezd autobusem do hlavního města Limy.
15. den:ráno příjezd do Limy, prohlídka historického centra (náměstí Plaza Mayor s presidentským a arcibiskupským palácem, katedrála, klášter San Francisco s katakombami, koloniální balkóny paláce Torre Tagle), odpoledne možnost návštěvy jednoho z věhlasných muzeí. Večer odlet,
16. den:přílet do Prahy.

vyhledávání zájezdů poskytuje Open Travel Network

Lyžování v Rakousku
Bad Kleinkirchheim / Dachstein West / Gasteinertal / Hinterstoder / Kals - Matrei / Lungau / Mölltal / Nassfeld / Sölden Arena Ötztal / Pitztal / Saalbach Hinterglemm / Schladming Dachstein / Ischgl / Arlberg-St. Anton / Stubai Kaprun Zeel am See / Hintertux - Zillertal / Lyžování Rakousko

Lyžování ve Francii
2 Alpes /  Alpe d´Huez / Val d’Isere / Tignes / Flaine / La Rosiere / Les Arcs / Les Orres /  Risoul - Vars /  Serre Chevalier /  Les Menuires / Tři údolí / Meribel  MottaretVal Thorens /  Val Cenis / Valmorel

Lyžování ve Švýcarsku
Crans - Montana / Čtyři Údolí / Davos Klosters / Davos / Klosters / Flims Laax Falera / Jungfrau / Leukerbad / Saas Fee / St. Moritz / Zermatt

Lyžování v Itálii
Arabba - Marmolada / Arabba / Marmolada / Bormio / Breuil-Cervinia / Civetta / Cimone /  Livigno / Paganella / Kronplatz / Plan de Corones / Solda - Sulden / Passo Tonale / Val di Fassa / Val di Fiemme / Marilleva Folgárida / Val Gardena / Alpe di Siusi / Val Senales / Schnalstal / Sestriere / Via Lattea Lyžování Itálie

Aktivní dovolená
Léto v Alpách / Pitztal / Pobyty na horách Půjčovna lodí / Pobytové zájezdy / Aktivní dovolená /  RaftingVodácké zájezdy /  Lyžování Rakousko / Lyžování Francie / Lyžování Itálie / Lyžování  Švýcarsko / Lyžování

Zajímavé odkazy
SNOW

CK Sport-S
Katalog / Smluvní podmínky / Cestovní pojištěníSlevy / Ke stažení / O násKontakt / Tisk stránky / Napište nám / Odeslat emailem

 

 ACK CR clen2018