Úvod » Poznávací cesty » USA » Zájezd č. 13335101

To nejlepší na Západě USA

 To nejlepší na Západě USA
Typ ubytování: hotel
21-denní
Arizona California Colorado Idaho Montana Nevada Utah Wyoming. V…
Typ zájezdu: Poznávací cesty
druh zájezdu: Poznávací cesty
strava: vlastní
doprava:
ubytování: hotel

Termíny a ceny v tuto chvíli nejsou k dizpozici (zájezdy jsou již odjeté nebo připravujeme novou sezónu). Akci vám můžeme zajistit taky na objednávku - napište nám své požadavky a my vám zpracujeme nabídku.

Kolik je jedna+dva?... vložte správnou číslici (jde o ochranu proti spamu)

21 - denní

To nejlepší na Západě USA

Arizona | California | Colorado | Idaho | Montana | Nevada | Utah | Wyoming.

V tomto programu se nám představí to nejlepší, co Západ USA nabízí: Navštívíme slavné národní parky Yellowstone, Yosemite, Grand Canyon, Canyonlands, Arches, Bryce Canyon a mnohé další, vypravíme se do hor Sierra Nevady, do nejnižšího bodu kontinentu v Údolí smrti, necháme se unést atmosférou Divokého Západu v některém z barů proslulého Jacksonu. Ohromí nás opuštěnost pouští a rozlehlost kaňonů, projdeme se mezi největšími stromy světa, seznámíme se s kulturou Indiánů, kteří nám budou společníky v Monument Valley, vykoupeme se v osvěžujících vlnách Pacifiku a navštívíme stará i novější místa, v nichž se psala historie Západu i USA. Přivítá nás romantické San Francisco, zkusíme štěstí v pověstných hernách Las Vegas, prohlédneme si továrnu na filmové sny v Los Angeles, to vše a ještě více prožijeme při tomto zájezdu, jehož název je tak výstižný. Neopakovatelné fakultativní výlety nám už jen umocní jedinečný zážitek z tohoto zájezdu.

Arizona | California | Colorado | Idaho | Montana | Nevada | Utah | Wyoming

Fakultativní nabídka : Orientační ceny (platba na místě):
• Los Angeles – vstupné Universal Studios: 67 USD
• Los Angeles – vstupné Disneyland: 69 USD
• Los Angeles – vstupné Six Flags Magic Mtn.: 60 USD
• Tucson – Pima Air Museum: 14 USD
• Grand Canyon – let helikoptérou (30 min.): 135 USD
• Grand Canyon – let letadlem (40-50 min.): 119 USD
• Monument Valley – jízda na koni (2 hod.): 50 USD
• Canyonlands – celodenní výlet jeepem (při 4 os.): 65 USD
• Grand Teton – vypůjčení kánoe: 30 USD

Ubytování: hotel

hotely a motely, 19x ubytování v komfortních 2 až 4lůžkových pokojích (dvě dvoulůžka) s vlastním sociálním zařízením. Na mnoha místech k dispozici bazén, v blízkosti bývá restaurace.

Stravování: vlastní

Účastníci si stravování zajišťují sami. Za přijatelnou cenu si lze jídlo obstarat ve spoustě míst rychlého občerstvení - fast food - (McDonald´s, Wendy´s, Burger King, Pizza Hut, Kentucky Fried Chicken, a dalších). Jinou variantou je návštěva různých restaurací, kam si přistěhovalci přinesli do USA svou národní kuchyni téměř z celého světa. Mezi levnější restaurace patří čínské, mexické, mezi ty dražší např. francouzské a japonské.
Další možností je zpracování potravin zakoupených v místě - nejlépe ve velkých supermarketech na okrajích měst. Na přípravu jídla bude však možnost pouze během denních přesunů. K tomu budeme moci využívat poměrně hustou síť zvlášť určených parkovišť „Picnic Area“, kde jsou k dispozici jak stoly, tak i tekoucí voda a sociální zařízení. Nádobí a ostatní věci k vaření si účastníci zajišťují sami. Téměř poblíž všech ubytování se nachází restaurace, kde lze zajistit snídani nebo večeři.

Doprava:

Minimální počet účastníků : 10

Nástupní místa : Praha

1. den:odlet z Prahy, přílet do Los Angeles.
2. den:Los Angeles – prohlídka Hollywoodu, Beverly Hills, fakultativně návštěva zábavního parku Universal Studios, Disneyland nebo Six Flags Magic Mt., koupání v Pacifiku.
3. den:přejezd do Arizony, cestou prohlídka NP Joshua Tree s unikátní stromovitou jukou, odpoledne příjezd do Tucsonu, návštěva španělské misie San Xavier.
4. den:NP Saguaro s obřími kaktusy, fakultativně letecké muzeum Pima Air Museum, přesun přes Phoenix ke Grand Canyonu, možnost návštěvy Meteor Crateru.
5. den:NP Grand Canyon, celodenní pobyt v nejznámějším kaňonu světa; individuální sestup na dno kaňonu, fakultativně let helikoptérou nebo letadlem nad kaňonem.
6. den:Monument Valley – údolí známé z westernů svými impozantními skalními bloky, fakultativně jízda na koních s Indiány kmene Navajo; přejezd do NP Mesa Verde v Coloradu, prohlídka indiánských puebel ze 13.století.
7. den:přesun do Moabu se zastávkou u indiánských petroglyfů v Newspaper Rock, NP Arches – národní park s největším skalním obloukem na světě a dalšími skalními útvary.
8. den:NP Canyonlands, možnost absolvovat ve vypůjčeném jeepu (fakultativně) – vřele doporučujeme!
9. den:celodenní přejezd Coloradem do Wyomingu, zastávka v NM Dinosaur – největším nalezišti koster veleještěrů.
10. den:NP Grand Teton, podle zdatnosti pěší túry v divokých horách nebo fakultativně plavba vypůjčenými kánoemi po magické řece Snake River, večer návštěva některého ze saloonů proslulého města Divokého Západu – Jacksonu.
11. den:NP Yellowstone – nejstarší a nejslavnější národní park USA výjimečný množstvím divoké zvěře. „Zlatý“ kaňon řeky Yellowstone s vodopády, vápencové terasy v Mammoth Hot Springs.
12. den:NP Yellowstone - ráno prohlídka údolí gejzírů v čele s Old Faithful, přejezd přes Montanu a Idaho k solnému jezeru Great Salt Lake.
13. den:Salt Lake City – dějiště ZOH 2002 a centrum mormonské církve, odpoledne NP Bryce Canyon.
14. den:NP Bryce Canyon – labyrint červených pískovcových věží, odpoledne NP Zion s úchvatnými skalními stěnami všech barev.
15. den:NP Zion – dopoledne pěší turistika, přejezd do Las Vegas, individuální volno.
16. den:přejezd k pohoří Sierra Nevada, zastávka v Údolí smrti – NP Death Valley.
17. den:pobyt mezi sekvojemi v NP Sequoia a Kings Canyon.
18. den:NP Yosemite – El Capitan, vodopády a proslulý Half Dome.
19. den:San Francisco, prohlídka proslulých atrakcí světoznámého kosmopolitního města.
20. den:San Francisco, prohlídka proslulých atrakcí světoznámého kosmopolitního města.
21. den:přílet do Prahy.

vyhledávání zájezdů poskytuje Open Travel Network

Lyžování v Rakousku
Bad Kleinkirchheim / Dachstein West / Gasteinertal / Hinterstoder / Kals - Matrei / Lungau / Mölltal / Nassfeld / Sölden Arena Ötztal / Pitztal / Saalbach Hinterglemm / Schladming Dachstein / Ischgl / Arlberg-St. Anton / Stubai Kaprun Zeel am See / Hintertux - Zillertal / Lyžování Rakousko

Lyžování ve Francii
2 Alpes /  Alpe d´Huez / Val d’Isere / Tignes / Flaine / La Rosiere / Les Arcs / Les Orres /  Risoul - Vars /  Serre Chevalier /  Les Menuires / Tři údolí / Meribel  MottaretVal Thorens /  Val Cenis / Valmorel

Lyžování ve Švýcarsku
Crans - Montana / Čtyři Údolí / Davos Klosters / Davos / Klosters / Flims Laax Falera / Jungfrau / Leukerbad / Saas Fee / St. Moritz / Zermatt

Lyžování v Itálii
Arabba - Marmolada / Arabba / Marmolada / Bormio / Breuil-Cervinia / Civetta / Cimone /  Livigno / Paganella / Kronplatz / Plan de Corones / Solda - Sulden / Passo Tonale / Val di Fassa / Val di Fiemme / Marilleva Folgárida / Val Gardena / Alpe di Siusi / Val Senales / Schnalstal / Sestriere / Via Lattea Lyžování Itálie

Aktivní dovolená
Léto v Alpách / Pitztal / Pobyty na horách Půjčovna lodí / Pobytové zájezdy / Aktivní dovolená /  RaftingVodácké zájezdy /  Lyžování Rakousko / Lyžování Francie / Lyžování Itálie / Lyžování  Švýcarsko / Lyžování

Zajímavé odkazy
SNOW

CK Sport-S
Katalog / Smluvní podmínky / Cestovní pojištěníSlevy / Ke stažení / O násKontakt / Tisk stránky / Napište nám / Odeslat emailem

 

 ACK CR clen2018