Úvod » Poznávací cesty » Chile » Zájezd č. 14336001

Napříč Jižní Amerikou

 Chile,Bolívie,Parag,Argen,Brazil - Napříč Jižní Amerikou
Typ ubytování: hotel
17-denní
Chile, Bolívie, Paraguay, Argentina a Brazílie. Lákají vás divy přírody…
Typ zájezdu: Poznávací cesty
druh zájezdu: Poznávací cesty
strava: snídaně
doprava:
ubytování: hotel

Termíny a ceny v tuto chvíli nejsou k dizpozici (zájezdy jsou již odjeté nebo připravujeme novou sezónu). Akci vám můžeme zajistit taky na objednávku - napište nám své požadavky a my vám zpracujeme nabídku.

Kolik je jedna+dva?... vložte správnou číslici (jde o ochranu proti spamu)

17 - denní

Chile,Bolívie,Parag,Argen,Brazil - Napříč Jižní Amerikou

Chile, Bolívie, Paraguay, Argentina a Brazílie.

Lákají vás divy přírody jako nejsušší poušť světa Atacama, nekonečné solné pláně v Salar de Uyuni, stále činné sopky nebo majestátní vodopády Iguazu nebo díla historická či docela nedávná, která po sobě zanechal člověk – koloniální poklady v Potosí, Sucre, mohutná přehrada Itaipú nebo socha Krista na Corcovadu? Tak přesně pro vás je tento zájezd a věřte, že vás nadchne! Samozřejmě vedle všech pozoruhodností ochutnáme také vynikající chilské víno, argentinské steaky a nakonec se i zavlníme v rytmu samby.

Fakultativní nabídka : • Sucre – folklorní představení Origenes s večeří: cca 20 USD
• Iguazu – plavba tryskovým člunem až pod vodopády: cca 60 USD

Ubytování: hotel

10x hotely*** a 4x hostely** – vždy 2lůžkové pokoje (1lůžkový pokoj za příplatek) s vlastním sociálním zařízením vyjma 2 nocí v Salar de Uyuni.

Stravování: snídaně

14x snídaně, 1x oběd u výletu do Salar de Atacama, 1x večeře v Rio de Janeiro, 2x plná penze u výletu do Salar de Uyuni.

Doprava:

letecky, odlet z Prahy

Minimální počet účastníků : 10

1. den:odlet z Prahy.
2. den:přílet do Santiago de Chile, prohlídka hlavního města, náměstí Plaza de Armas a Plaza de la Libertad, metropolitní katedrála, prezidentský palác La Moneda a řada koloniálních budov. Návštěva vinařské oblasti s ochutnávkou vína.
3. den:přelet na sever do Calamy nedaleko obřího měděného dolu, přejezd do ospalého kouzelného městečka San Pedro de Atacama, prohlídka muzea.
4. den:pouštní oblast Salar de Atacama, solné jezero Chaxa s až 3 druhy plameňáků, zapadlé vesnice Toconao a Socaire a Lagunas Altiplanicas s jezery Miscanti a Mi?iques s křišťálově čistou vodou v pozadí s vulkány.
5. den:brzy ráno odjezd k nejvýše položeným gejzírům na světě – El Tatio (4320 m), pozorování kouřících fumarolů a gejzírů v ranním oparu, možnost koupání v termálních bazéncích s vodou 35?C. Odpoledne písečné duny, barevné skály a krásný západ slunce nad údolím Valle de la Luna.
6. den:přejezd do Bolívie jedním z nejizolovanějších koutů planety, jezera Laguna Verde a Colorada, vulkán Licancabur (5960 m), gejzíry a fumaroly, známý „zkamenělý strom“ Arbol de piedra.
7. den:přírodní rezervace Eduardo Avaroa s lagunami Caňapa, Hedionda, Chiar Khota a Onda, pozorování divoké zvěře včetně vikuní a plameňáků, největší solná pláň na světě Salar de Uyuni. Ostrov Incahuasi, na kterém roste až 6000 kaktusů, některé až do výšky 6 metrů. Ubytování v hotelu ze soli.
8. den:vesnička Colchani nedaleko sopky Tunupa, prohlídka starých parních lokomotiv a vagonů na tzv. Cementerio de trenes u města Uyuni, přejezd do Potosí.
9. den:Potosí, prohlídka města s bývalou mincovnou, exkurze do stříbrných dolů pod horou Cerro Rico, přejezd do hlavního města Sucre.
10. den:Sucre, celodenní pobyt v nejkrásnějším městě Bolívie. Univerzitní městečko, příjemné klima a spousta bílých koloniálních staveb (klášter La Recoleta, katedrála, Casa de la Libertad). Večer fakultativně návštěva folklorního představení s večeří.
11. den:odlet přes Santa Cruz do paraguayského hlavního města Asunción, krátká prohlídka a přejezd do města Foz do Iguaçu.
12. den:Iguazu, nejkrásnější vodopády Jižní Ameriky z argentinské strany, pěší výlet až k okraji 80 metrů hluboké propasti Ďáblova chřtánu nebo ostrůvku San Martín. Fakultativně možnost plavby tryskovým člunem až pod vodopády. Odpoledne zastávka u hranic tří států, Argentiny, Brazílie a Paraguaye u soutoku řek Paraná a Iguazu.
13. den:Itaipú, jedna z největších přehrad na světě na řece Paraná (hráz dlouhá 7,6 km, vysoká téměř 200 metrů), vodopády Iguazu z brazilské strany. Fakultativně návštěva ptačí rezervace s tukany, papoušky, kolibříky a dalšími druhy jihoamerického ptactva.
14. den:ráno přelet do Rio de Janeiro, prohlídka města s náměstím Cinelandia, moderní katedrálou Sao Sebastiao, parkem Flamengo, největším fotbalovým stadionem světa Maracana. Dále návštěva Sambódromo, kde se koná během karnevalu přehlídka škol samby a také výjezd lanovkou na Cukrovou homoli – P?o de Açúcar (396 m), odkud se naskýtá nádherný pohled na město.
15. den:Rio de Janeiro, zubačkou na vrchol hory Corcovado (710 m), s asi nejznámější sochou Krista, záliv Guanabara. Relax a koupání na pláži v Barra di Tijuca. Večer návštěva typické restaurace churrascaria a představení brazilské samby.
16. den:Rio de Janeiro, individuální volno, možnost zajít na pláž Copacabana nebo Ipanema, transfer na letiště a odlet,
17. den:přílet do Prahy.

vyhledávání zájezdů poskytuje Open Travel Network

Lyžování v Rakousku
Bad Kleinkirchheim / Dachstein West / Gasteinertal / Hinterstoder / Kals - Matrei / Lungau / Mölltal / Nassfeld / Sölden Arena Ötztal / Pitztal / Saalbach Hinterglemm / Schladming Dachstein / Ischgl / Arlberg-St. Anton / Stubai Kaprun Zeel am See / Hintertux - Zillertal / Lyžování Rakousko

Lyžování ve Francii
2 Alpes /  Alpe d´Huez / Val d’Isere / Tignes / Flaine / La Rosiere / Les Arcs / Les Orres /  Risoul - Vars /  Serre Chevalier /  Les Menuires / Tři údolí / Meribel  MottaretVal Thorens /  Val Cenis / Valmorel

Lyžování ve Švýcarsku
Crans - Montana / Čtyři Údolí / Davos Klosters / Davos / Klosters / Flims Laax Falera / Jungfrau / Leukerbad / Saas Fee / St. Moritz / Zermatt

Lyžování v Itálii
Arabba - Marmolada / Arabba / Marmolada / Bormio / Breuil-Cervinia / Civetta / Cimone /  Livigno / Paganella / Kronplatz / Plan de Corones / Solda - Sulden / Passo Tonale / Val di Fassa / Val di Fiemme / Marilleva Folgárida / Val Gardena / Alpe di Siusi / Val Senales / Schnalstal / Sestriere / Via Lattea Lyžování Itálie

Aktivní dovolená
Léto v Alpách / Pitztal / Pobyty na horách Půjčovna lodí / Pobytové zájezdy / Aktivní dovolená /  RaftingVodácké zájezdy /  Lyžování Rakousko / Lyžování Francie / Lyžování Itálie / Lyžování  Švýcarsko / Lyžování

Zajímavé odkazy
SNOW

CK Sport-S
Katalog / Smluvní podmínky / Cestovní pojištěníSlevy / Ke stažení / O násKontakt / Tisk stránky / Napište nám / Odeslat emailem

 

 ACK CR clen2018